Οι συνεργάτες μας

DSC00053

Xρήστος Πασχαλάκης

Ιδρυτής- ιδιοκτήτης της DELTA EVROS EXPLORER

Γέννημα θρέμμα Θρακιώτης από τα Λουτρά του Έβρου, ο Χρήστος  Παχαλάκης έμεινε στον τόπο του αν και του δόθηκαν ευκαιρίες να δραστηριοποιηθεί και στο εξωτερικό κατευθύνοντας την αγάπη του για τη θάλασσα, τα ποτάμια και το υδάτινο στοιχείο στην επαγγελματική του ενασχόληση.

Από μικρός είχε αυτό το μικρόβιο της περιέργειας, της δημιουργίας, της υπομονής και επιμονής στον στόχο. Θήτευσε στους καλύτερους τεχνικούς, παράλληλα με τις απαιτούμενες γνώσεις, απέκτησε όλα τα επαγγελματικά προσόντα για την ενασχόλησή του με σκάφη, επισκευές κινητήρων  και δημιούργησε μια δακτυλοδεικτούμενη εταιρία τη Μοtο Marine που η φήμη της αγκαλιάζει όλο τον βορειοελλαδικό χώρο.

Στα 24 χρόνια ήδη έχει όλα τα εχέγγυα αξιοπιστίας και σοβαρότητας με συνέπεια και αμεσότητα στους πελάτες της που βρίσκουν το δικό τους λιμάνι να ξεπεράσουν τα όποια τεχνικά θέματα ανακύπτουν στα σκάφη τους.

Φέτος ανεβάζει τον πήχη με την δημιουργία της Delta Evroς Explorer, μιας δυναμικής και πολλά υποσχόμενης εταιρίας που αναλαμβάνει νόμιμα κι με ιδανική υποδομή σκαφών να γνωρίσει στους  Έλληνες επισκέπτες την μαγεία και τη νομοτέλεια του πιο ενδιαφέροντος δέλτα της χώρας μας στον Έβρο με την εποπτεία  του Φορέα Διαχείρισης  Εθνικού πάρκου Δέλτα Έβρου-Σαμοθράκης. Βαρκάδες 25 ατόμων, βαρκάδες περιηγήσεις λιγότερων ατόμων κατόπιν συμφωνίας με ιδιόκτητα σκάφη, “Παναγία Κοσμοσώτειρα», «Αγια Γλυκερία»  καλύπτοντας συνολικά 50 επισκέπτες, που διαθέτουν ανέσεις, τέντα είναι ασφαλισμένα και κινούνται σε κανάλια και  αξιοπρόσεκτα σημεία του ποταμού και των εκβολών του. 

O Xρήστος Πασχαλάκης , άτομο ανοικτών οριζόντων και με γνώμονα τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς στο δέλτα του Έβρου,  πήρε το ρίσκο μιας σοβαρής επένδυσης που συμβάλλει στην εκκίνηση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή των Φερών με αναφορά πάντα στο Δέλτα του Έβρου, την Κομοσώτειρα κ.α.

Zει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Τσιαούση και  πατέρας μιας 12χρονη  κόρης της Ειρήνης. Ενεργό μέλος της κοινωνίας, ιδρυτικό μέλος κι επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, Εθνοφύλακας, αιμοδότης στον σύλλογο Αιμοδοτών Τραϊανούπολης, ενεργό μέλος στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλπ.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην επιχείρηση ΜΟΤΟ MARINE του κ. Χρήστου Πασχαλάκη στο 3ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης-Φερών, θα βρείτε

  • Σκάφη αναψυχής,
  • Εξωλέμβιες μηχανές, SUZUKI, MERCURY MARINE, σε μεγάλη ποικιλία και οικονομικές τιμές.
  • Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την επιδιόρθωση των κινητήρων των σκαφών σας, άμεσα και εγγυημένα.
  • Παρέχουμε την δυνατότητα ανέλκυσης, καθέλκυσης, επισκευής και συντήρησης των σκαφών σας.
  • Διαθέτουμε και προστατευμένο πάρκινγκ για τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα οχήματα την περίοδο απόσυρσής τους από κάμπιγκ ή παραλίες.

Τηλέφωνο: 2551031333  Fax: 25510313330

Κινητό: 6977509107        

E-mail: motomarine09@gmail.com

 

2-5

Μελαχρoινή Μαρτίδου – Δημοσιογράφος

Μάχιμη δημοσιογράφος η Μελαχροινή Μαρτιδου, γεννήθηκε στην Κομοτηνή, με συνεργασίες σε θέσεις ευθύνης για 30 χρόνια, που τώρα αξιοποιεί αυτή την πολύτιμη εμπειρία σε δράσεις που αναδεικνύουν την Θράκη και την μοναδικότητά της.

Μέσα από αρθρογραφία, φωτογράφιση, στήριξη συλλόγων, δράσεις εθελοντισμού, υλοποίηση όμορφων πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την λεβεντιά των ακριτών, τις καταβολές τους χθες, την ελπίδα με τους νέους ανθρώπους, την επιχειρηματικότητα που τολμά σε δύσκολους καιρούς όπως το εγχείρημα της deltaevros explorer κι όχι μόνο.

Η Μελαχροινή Μαρτίδου εξειδικευμένη συντάκτης στο δικαστικό, διπλωματικό και κοινωνικό ρεπορτάζ, κουβαλά στο σακίδιο των αποσκευών μοναδικές στιγμές από ταξίδια μακρινά σε πολλές χώρες Ασίας, Αμερικής, από συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρθρογραφία σε ελληνικά βαλκανικά και ευρωπαϊκά έντυπα, σε συνεργασίες με Αθηναϊκό  Τύπο και ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Συνεντεύξεις με προσωπικότητες, παράλληλα με την ευθύνη ημερήσιας εφημερίδας, παραγωγής εκπομπών δημοσιογραφικού λόγου σε κρατικό αλλά και ιδιωτικά ραδιόφωνα, τηλεοπτικές εκπομπές , ανταποκρίσεις κλπ.

Σήμερα επέλεξε να ζει στον Έβρο κι η ματιά της να αγκαλιάζει την Ελλάδα των συνόρων, ενώ την αφορούν πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα στο τριεθνές και τα Βαλκάνια, συλλέγοντας μαρτυρίες και πολύτιμο υλικό,  εγκαινιάζοντας διαύλους επικοινωνίας με αφετηρία, τον τουρισμό, την γευσιγνωσία, τα τοπικά προϊόντα, τις τέχνες και κάθε μορφή πολιτισμού.   Αρθρογραφεί σε sites και περιοδικά.

Ε mail  memakom@hotmail.com

E mail  melaxrini3@gmail.com

Fb  ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

ΤΗΛ. +306972880027

2

Αντώνης Ιωαννίδης – Ξεναγός

Ονομάζομαι Αντώνης Ιωαννίδης και γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη. Οι σπουδές μου είναι καθαρά στον χώρο του Τουρισμού. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με θέμα πτυχιακής: “Τουρισμός για Άτομα με Αναπηρία”.

Έχω Master στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα μεταπτυχιακής: “Συνεδριακός Τουρισμός: Η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης”, ενώ είμαι απόφοιτος και της Σχολής Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού.

Εργάζομαι ως ξεναγός κυρίως στην Μακεδονία & την Θράκη.

Βασική αρχή μου είναι οι ξεναγήσεις να γίνονται με βάση τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών σε συνδυασμό με τη διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή.

Γίνονται φυσικά ξεναγήσεις συλλόγων, σχολείων, ομάδων, αλλά και μεμονωμένων ατόμων & οικογενειών που θέλουν να μάθουν τα πάντα για την περιοχή.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, της Σαμοθράκης & της Θράκης γενικότερα, που θα σας μείνει αξέχαστη!

Θα χαρώ πολύ να σας δώσω οποιαδήποτε πληροφορία ή να συζητήσουμε σχετικά την επίσκεψή σας στην περιοχή.

Μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6974121743 ή να μου αφήσετε γραπτό μήνυμα στο f/b: Antonis_Xenagos ή

να μου στείλετε e-mail στο: xenagosinfo@yahoo.gr

Η Θράκη σας περιμένει να την ανακαλύψετε!

 

Μήνυμα γνωριμίας με το Δέλτα του Έβρου

αλλά και την Θράκη του ξεναγού Αντώνη Ιωαννίδη

Αν στο πρόγραμμά σας είναι να επισκεφτείτε την μοναδική περιοχή της Θράκης & του Έβρου, τότε ο ξεναγός Αντώνης Ιωαννίδης σας περιμένει για να σας μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μια από τις εντυπωσιακότερες περιοχές της Ελλάδας, με μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.

Μία επίσκεψη στο τεράστιο Δέλτα που σχηματίζει ο Έβρος ποταμός πριν καταλήξει στο Θρακικό Πέλαγος, θα σας εντυπωσιάσει. Σίγουρα όμως μία ξενάγηση από τον ξεναγό θα σας ταξιδέψει και θα μάθετε τα πάντα για την περιοχή. Μεταφερθείτε στην εποχή του Βυζαντίου στην Κοσμοσώτειρα και από ‘κει ψηλά αγναντέψτε το Δέλτα και την Αίνο.

Κάντε βαρκάδα στο Δέλτα & ακούστε τα φοινικόπτερα να τραγουδούν…

Δείτε από κοντά μεταξοσκώληκες να υφαίνουν και σπάνια αρπακτικά.

Αγναντέψτε από το κάστρο του Διδυμοτείχου τον απέραντο κάμπο του Βορείου Έβρου & εντυπωσιαστείτε από τα ευρήματα στον Θρακικό Τύμβο Δοξιπάρας.

“Ρίξτε” από το Τρίγωνο μια ματιά σε 3 χώρες και διασχίστε τον Άρδα ποταμό.

Ανακαλύψτε την θρακική φιλοξενία στα Πομακοχώρια & περπατήστε ανάμεσα σε προϊστορικά Ντολμέν και βραχογραφίες.

Περπατήστε σε αιωνόβιους ελαιώνες και ανακαλύψτε την Σπηλιά του Κύκλωπα.

Ξεναγηθείτε στην Αρχαία Ζώνη/Μεσημβρία ακούγοντας των παφλασμό των κυμάτων του Θρακικού Πελάγους.

Σκαρφαλώστε σαν τα κατσίκια στο Ιερό των Μεγάλων Θεών & κολυμπήστε στις  Βάθρες στη σκιά του Σάος..

Μυηθείτε στα Καβείρια Μυστήρια & μάθετε πως έβγαλε “φτερά” η Νίκη της Σαμοθράκης..

Δοκιμάστε τις τοπικές λιχουδιές & γευτείτε τον οίνο στην πατρίδα του Διονύσου & του Ορφέα..

Δείτε άγρια άλογα στην οροσειρά της Ροδόπης & απολαύστε αρωματικό καφέ..

Ακούστε για τους Κίκονες και τα άλλα Θρακικά φύλα κι αν είστε τυχεροί παρακολουθείστε παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας..

Πιείτε τσίπουρο στην παραλία Φαναρίου και αισθανθείτε την γαλήνη και την ηρεμία στο Πόρτο Λάγος…

Μην αφήσετε τον Δημόκριτο παραπονεμένο…τα Άβδηρα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Κι αφού στους Μαιανδρισμούς του Νέστου μαγευτείτε…“γιορτάστε” στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Αντώνης Ιωαννίδης

Ξεναγός