Εθελοντικές δράσεις από την Delta Evros Explorer

Mε το σκάφος της Delta-Evros Explorer  έγινε η μεταφορά των εθελοντών στο δέλτα του ποταμού Έβρου όπου ο οργάνωση i sea είχε αναλάβει σε συνεργασία με τον Φορέα διαχείρισης  προστατευόμενων περιοχών  Δέλτα Έβρου -Σαμοθράκης την καθαριότητα του ποταμού από φερτά σκουπίδια.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το δασαρχείο, σχολεία κι εθελοντές  στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn» (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας).

Ηταν μια πρωτοβουλία που στηρίχθηκε από συλλόγους και μέλη της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας δείχνοντας το δρόμο την ανάγκη μιας πιο υπεύθυνης στάσης όσον αφορά την προστασία των υγροβιοτόπων μας.

Στις φωτογραφίες η αναχώρηση με σκάφος της εταιρίας μας  και η δράση στα σημεία όπου παρατηρήθηκαν απορρίμματα που καταλήγουν απ όλη την διαδρομή του ποταμού στο δέλτα του. Πλημμυρισμένοι με  αισθήματα υπευθυνότητας κι αγάπης για την προστασία του περιβάλλοντος  δώσαμε την υπόσχεση να το επαναλάβουμε!