Αφιέρωμα στο περιοδικό “ΚΥΝΗΓΙ”

H Delta Evros Explorer στο περιοδικό "ΚΥΝΗΓΙ" της Αθηναϊκή εφημερίδας "Δημοκρατία"

Προβολή της ομορφότερης οικοτουριστικής περιήγησης, το Δέλτα του Έβρου!

 

Εκτενή αναφορά στο εγχείρημα του Χρήστου Πασχαλάκη κάνει το περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ (τεύχος 144/21-7-2021), της Αθηναϊκής εφημερίδας «Δημοκρατία».

 Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:  

«Πρόσφατα ένας Εβρίτης πατριώτης επένδυσε στο όνειρό του και ετοίμασε δύο σκάφη περιηγήσεων στο ποτάμι του Έβρου ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι και η προετοιμασία σκάφους για να μπορούν αυτή την ομορφιά να την γευθούν και ΑΜΕΑ με καροτσάκια και τους συνοδούς τους. Ο Χρήστος Πασχαλάκης, μέλος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, κάνει το δικό του κάλεσμα για την  ξεχωριστή εν πλω αυτή εμπειρία στον παράδεισο της φύσης του ποταμού Έβρου που όποιος την ζήσει θα την θυμάται και θα θέλει να την επαναλάβει.

Το βασικότερο ίσως είναι ένα προσκύνημα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ανθίμου στις όχθες της ευθυγράμμισης του ποταμού, που αγιογραφήθηκε εθελοντικά από γυναίκες των Φερών με αγίους προστάτες τον Αη Γιώργη ο Στρατού, τον Άγιο Μόδεστο των κτηνοτρόφων, τον Άγιο Δήμο των ψαράδων, την Αγία Σοφία της Αίνου, την Αγία Βαρβάρα του πυροβολικού, τον Άγιο Τρύφωνα των αγροτών κ.α.

Εκεί την εσχατιά της Ελλάδας μπορεί οι άνθρωποι να μην έχουν την γαλιφιά και το επιτηδευμένο σαβουάρ βιρβρ των αξιοποιημένων επί χρόνια τουριστικών περιοχών αλλά έχουν την αυθεντικότητα  της φιλοξενίας, της αγκαλιάς του μετρημένου λόγου».

Eυχαριστούμε πολύ την δημοσιογραφική ομάδα για το αφιέρωμα! Σχόλια που μας δίνουν κουράγιο κι ενισχύουν την προσπάθειά μας!