Ψάρια ποταμού, θάλασσας, κυνήγι, κρεατικά ζώων ελεύθερης βοσκής, πίτες

 

Ο ευλογημένος τόπος προσφέρεται για πολλές εναλλακτικές μορφές κουζίνας, με κρεατικά ζώων ελευθέρας βοσκής που αφθονούν στο δέλτα του Έβρου και όσοι τα έχουν δοκιμάσει δεν ξεχνούν την γεύση τους.

Ψάρια του ποταμού που είναι εξόχως νόστιμα γιατί σμίγουν σε γλυκά και υφάλμυρα νερά, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους,  ψητά, τηγανητά, σούπα αναλόγως και την εποχή. Φυσικά  υπάρχει  κυνήγι αγριογούρουνου και τοπικά ταβερνάκια που το προσφέρουν γευστικότατο.

Η γαστρονομία της περιοχής συνδυάζει βουβαλίσια κρεατικά μπριζόλες, καβουρμά, λουκάνικα και  εξαιρετικά γριβάδια-σαζανια, γουλιανούς, ποταμολάβρακα, κεφαλόπουλα νιάκια, με ένα πλήθος συνταγών, σε σούπες, ψητά μαγειρευτά που ικανοποιούν και τον πιο δύσκολο  συνδαιτυμόνα.

 

ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ,ΚΡΑΣΙΑ

Οι  συνθέσεις γεύσεων εμπλουτίζονται με τοπικά ζυμαρικά, γιουφκάδια, κουσκούς,  με πίτες χορταρικών, με  σαλάτες που έχουν φυσικά αρωματικά μάλαθρο, δυόσμο, αγριορίγανη. Κορυφαία τοπικά ποτά, κρασιά και τσίπουρα σπιτικά αλλά και από τοπικές κάβες του Έβρου .

Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τοπικά τυριά από φάρμα, να δοκιμάσετε το καυτερό τυρί του συνεταιρισμού , το ταχίνι ολικής άλεσης από μικρούς παραγωγούς των πέριξ χωριών, το αγνό μέλι και τα προϊόντα του, τις τοπικές σάλτσες και τα λουκούμια με ρόδι κι άλλες γεύσεις.

Φυσικά ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες με κλασσικά ελληνικά μαγειρευτά φαγητά και όλα  τα γενικά προτεινόμενα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, πιτσαρίες, γυράδικα και ταβέρνες κλασικές ή στην λαδόκολλα στην πόλη των Φερών, στην Αλεξανδρούπολη ή τα γύρω χωριά συνδυάζοντας και μια ακόμη γνωριμία μαζί τους. Οι τιμές φιλικές και προσιτές.

ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΚΑΛΥΒΑ

Μπορεί να οργανώσει αυτοσχέδιο μαγκάλι  σε κάποια καλύβα παρακολουθώντας τους όρους ζωής των ανθρώπων που βιώνουν εκεί την καθημερινότητα τους.

Υπάρχουν και οι πιο must γεύσεις για όσους επιζητούν το πιο ιδιαίτερο και gourme  πιάτο, ποτό ή κρασί από κτήματα της περιοχής με θέα στη θάλασσα, ή στους αιωνόβιους ελαιώνες, σε παραδοσιακούς οικισμούς  και πιο εκλεπτυσμένο περιβάλλον.  Με εκλεκτούς ψαρομεζέδες της ώρας και συνδυασμούς που η φαντασία των σεφ δημιουργεί.

Η εταιρία μας μπορεί να σας συμβουλεύσει και να εξασφαλίσει το καλύτερο κατά περίπτωση.